Wat is medicatie-afhankelijke hoofdpijn

Het is mogelijk dat door het gebruik van pijnstillers, zoals paracetamol, juist hoofdpijn ontstaat. Dit type hoofdpijn is het gevolg van teveel gebruik van medicatie tegen pijn.

Medicatie-afhankelijke hoofdpijn komt in aanvallen en treedt bijna dagelijks op. Het is een doffe, kloppende of onrustige pijn die continue aanhoudt. De pijn zit op verschillende plekken in het hoofd.

Bijzonder kenmerk van medicatie-afhankelijke hoofdpijn: het verdwijnt na inname van medicatie. Na verloop van tijd keert de pijn echter weer terug, om pas weer te verdwijnen na inname van pijnstillers. Zo houdt medicatie-afhankelijke hoofdpijn zichzelf in stand.

Dokter Eric Vente (arts) heeft ruime ervaring in de behandeling van mensen met medicatie-afhankelijke hoofdpijn. U kunt bij hem terecht met vragen over uw migraine en de behandeling ervan, maar ook voor een second opinion. Hij is werkzaam in zijn praktijk Specsymmetry in Alphen aan den Rijn.

Wilt u een meer informatie over medicatie afhankelijke hoofdpijn? Neem dan direct telefonisch contact op: 0172 49 56 66.

Wilt u een afspraak maken? Klik hier           Meer informatie? Klik hier